ZomerBOB campagne start maandag 5 juli

ZomerBOB
995 keer bekeken

Ben je Bob, zeg het hardop!

De sociale norm is dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Je hebt thuis een feestje maar je moet toch nog even weg. Je bent met vrienden en vriendinnen in de kroeg. Er is een vrijmibo op je werk. Of na het sporten blijf je nog even zitten voor een drankje. Ben je met passagiers dan maak je met hen een Bob afspraak. Rijd je alleen, dan kun je je wapenen tegen de verleiding om toch een alcoholisch drankje te nemen. Vertel vóór het eerste rondje tegen de mensen met wie je bent dat je Bob bent. Ben je Bob, zeg het hardop! Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven. Kom veilig thuis, of je nu samen terugrijdt of alleen.

De Bob-afspraak

De BOB-campagne motiveert iedereen die samen naar een gelegenheid gaat om vooraf met elkaar af te spreken wie er naar huis rijdt. Diegene is de Bob en drinkt geen druppel alcohol.

Het enthousiaste campagneteam van Bob is in het hele land te vinden om bestuurders eraan te herinneren dat Bob nuchter blijft. Je komt hen tegen op festivals, evenementen en bedrijfsfeesten. Zo wordt een serieus onderwerp als rijden onder invloed van alcohol op een positieve en humoristische manier bespreekbaar.

Daling aantal alcoholincidenten

Sinds de invoering van de Bob-campagne (in 2001) is er een daling van het aantal alcoholincidenten. Toch is nog steeds 1 op de 5 verkeersslachtoffers het gevolg van alcohol in het verkeer.

Deze landelijke campagne start maandag 5 juli 2021.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen