Veilig naar school-weken

Veilig weer naar school
1138 keer bekeken

De 'Veilig naar school-weken gaan weer van start!

Maandagochtend 6 september stappen Brabantse scholieren weer op de fiets en gaan ze onderweg naar school. Zeker in de ochtendspits zal het verkeer dus op slag weer een stuk drukker zijn. Een goed moment dus om bij iedereen extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Daarom start Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers samen met verschillende partners de ‘Veilig naar school-weken’.

De campagne richt zich op meerdere doelgroepen. Basisscholieren en hun ouders, maar ook VO-scholieren en hun ouders. Net als in de introductiecampagne ‘Jouw actie telt’ van Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, bieden de uitingen handelingsperspectief. Zo roepen we ouders van basisscholieren op om hun kinderen met de fiets naar school te brengen om zo het verkeer rondom scholen minder druk en veiliger te maken. Voor VO-scholieren is afleiding het thema. De rit naar school wordt veiliger als zij zich niet laten afleiden door bijvoorbeeld hun telefoon. 

Naast verschillende campagne-uitingen, worden de Brabantse scholen ook betrokken bij de campagne. Er zijn verschillende opdrachten beschikbaar voor de scholen waarbij de leerlingen in opdrachtvorm actief bezig gaan met het verkeer en de veiligheid daarvan.

Voor de campagne heeft Provincie Noord-Brabant samengewerkt met het Brabants Verkeersveiligheidslabel, Totally Traffic en VVN. Die laatste is ook zelf actief als de scholen weer beginnen, met de campagne ‘onze scholen beginnen weer’.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen