Internationale dag ter herdenking van verkeersslachtoffers

herdenking verkeersslachtoffers
423 keer bekeken

Het is de internationale dag ter herdenking van verkeersslachtoffers.

Het is de internationale dag ter herdenking van verkeersslachtoffers. Dit initiatief komt van de internationale organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route). Dat betekent dat alle aangesloten landen hun verkeersslachtoffers herdenken op dezelfde dag.

Vandaag herdenken we samen miljoenen verkeersslachtoffers en staan we stil bij de gevolgen voor de nabestaanden. Jaarlijks overlijden duizenden mensen in het verkeer en raken er nog een tiental meer daarvan gewond. Levens worden plotseling verwoest. Daar moet iets aan gebeuren!

Thema 2021

“Omzien naar elkaar”, dit thema is gekozen uit de ervaring, dat verkeersslachtoffers en nabestaanden blijvend warmte en aandacht nodig hebben. Nabestaanden ervaren een lege plek binnen hun familiekring en/of vriendenkring. Luisteren naar de verhalen, herinneringen ophalen en blijvende aandacht voor het verlies maakt verder leven draaglijker. Vandaag kijken we ook naar de hulpdiensten en hulpverleners en denken we na over hoe verkeerssituaties kunnen verbeteren. Niet alleen Brabant, maar de hele wereld moet naar NUL verkeersslachtoffers! Samen werkt de EU voor dit zelfde doel, want niemand mag het slachtoffer worden van onveilige verkeersomstandigheden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen