Benieuwd hoe jij als werkgever scoort op werkgeverschap, vitaliteit en duurzaamheid?

Mobiliteitsindex Brabants Mobiliteitsnetwerk
617 keer bekeken

Check het in enkele minuten met de nieuwe Mobiliteitsindex

Met een snelle test in kaart brengen op welke punten jij als werkgever nog beter kunt scoren. Dat kan met de nieuwe Mobiliteitsindex van het Brabants Mobiliteitsnetwerk(BMN). Een meting die na het invullen van een korte vragenlijst laat zien hoe een onderneming scoort op onder meer modern werkgeverschap en CO2- en duurzaamheidsdoelstellingen.

De Mobiliteitsindex bestaat uit een vragenlijst van veertig vragen die zijn verdeeld over acht hoofdonderwerpen. Thema’s als verkeersveiligheid, thuiswerken en spreiden, en fietsstimulering komen aan bod. Na het invullen van de test ontstaat een spin waarop te zien is hoe het bedrijf presteert. Ook is in een oogopslag te zien hoe de scores zich verhouden tot andere organisaties in Brabant. “We hebben de vragenlijst zo gemaakt dat hij snel in te vullen is”, vertelt Annemieke Putters, communitymanager bij BMN. “Als je op de hoogte bent van de bedrijfsregelingen weet je binnen 15 minuten hoe je bedrijf ervoor staat.” 

De index is het resultaat van een samenwerking van VNO-NCW Brabant Zeeland, Brainport Development, SmartWayZ.nl, Provincie Noord-Brabant en BNM, en sluit goed aan op de missie en visie van BMN: de provincie Noord-Brabant bereikbaar houden. BMN inspireert, activeert en verbindt al sinds 2013 werkgevers op het gebied van mobiliteit. Zo deelt de partij nieuwe ontwikkelingen, kennis en ervaringen. Daarnaast zitten adviseurs van BMN, de zogeheten communitymanagers, met werkgevers om de tafel om hen te helpen met hun beleid. Ook brengt het netwerk verschillende organisaties, overheden en andere partijen samen die tegen dezelfde mobiliteitsproblemen aanlopen. 

Eerste graadmeter 

Het invullen van de Mobiliteitsindex is voor bedrijven een eerste graadmeter in het proces naar verbetering. “Scoort een werkgever bijvoorbeeld laag op verkeersveiligheid of vitaliteit, dan kijken we samen welke maatregelen genomen kunnen worden. We hebben een berg handreikingen die ze kunnen inzetten”, legt Putters uit. ,,Denk bijvoorbeeld aan een e-bike probeerpool of deelname aan de MONO-campagne. We zoeken altijd naar maatregelen die aansluiten op de doelstellingen van het betreffende bedrijf.’’ 

Putters hoopt dat werkgevers de test dit jaar massaal invullen. Het doel ligt op 100 ingevulde indexen. “Met deze test kunnen we er samen voor zorgen dat onze provincie bereikbaarder is en blijft en dat we veilig onderweg zijn. Rondom werk zijn er zo veel reisbewegingen. Op het moment dat een werkgever ook al maar iets verbeterd, heeft dat impact op een grote groep mensen.” 

Benieuwd hoe jouw bedrijf ervoor staat? Vraag dan hier een deelnemerslink aan

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen