De Veilig weer naar school week is van start

Veilig weer naar school week
605 keer bekeken

De vakantie is voorbij, dus het is tijd voor actie! Geen verlaten wegen meer, maar straten vol auto’s, fietsers of voetgangers op weg naar school of het werk. Al die drukte is best even wennen. Ruim 400 Brabantse basis- en middelbare scholen nemen deel aan de Veilig weer naar school week.

De Veilig weer naar School week is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, BVL Brabant en TotallyTraffic. Deze campagne start na iedere schoolvakantie en behandelt verschillende thema’s op het gebied van verkeersveiligheid, die op dat moment actueel zijn. Het doel blijft altijd hetzelfde: weggebruikers helpen naar veilig gedrag in het verkeer.

Zet je fietsverlichting AAN

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen en wethouder Mark Du Maine waren op de Dr. Landmanschool in Helvoirt om het startsein te geven. In de campagneweek na de herfstvakantie staat fietsverlichting centraal. Hiermee haken we aan op de landelijke campagne AAN in het donker. Vooral met het ingaan van de wintertijd op 30 oktober staat niet iedereen stil bij hoe vroeg donker het is. Dus stappen er velen op de fiets zonder licht, hartstikke gevaarlijk. Want door goede fietsverlichting te gebruiken, neemt de kans dat je bij een ongeval betrokken raakt met 20 procent af.

Afbeeldingen

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen geeft startsein

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen