Flexflitsers in Bergen op Zoom en Den Bosch

432 keer bekeken

Het Openbaar Ministerie zet vanaf november 50 nieuwe mobiele flitspalen in door het land. De nieuwe palen helpen bij het handhaven op de maximumsnelheid op 150 locaties. Bergen op Zoom en Den Bosch zijn al toegewezen als locaties.

Het OM plaatst de flexflitser op wegen met een maximale snelheid van 50, 70 en 80 kilometer per uur. De flitser staat voor twee maanden op een locatie, waarna hij verhuist naar een andere plek. Aan de hand van informatie van wegbeheerders en politie bepaalt het OM waar de apparaten komen te staan. Niet alleen snelheidsovertredingen spelen hierin een rol, ook risicofactoren zoals kruisend (fiets)verkeer, het aantal ongevallen en de ernst van die ongelukken. 

Gemeentes en provincies kunnen geschikte locaties aandragen bij de politie. Die bespreekt vervolgens de lijst met potentiĆ«le locaties met het OM, waarna het ministerie de definitieve keuzes maakt.  

In Den Bosch komt de flexflitser op de Sint Teunislaan te staan. In Bergen op Zoom op de Randweg West ter hoogte van de kruising Halsterseweg. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen