Veilig weer naar school week

243 keer bekeken

Samen maken we deze Veilig weer naar school week een groot succes. Jouw actie telt!

Staan jullie mee AAN? Alleen samen zorgen we ervoor dat iedereen zich bewust is van het belang van goede fietsverlichting. Tijdens deze 'Veilig weer naar school week' staan we niet alleen stil bij de veiligheid rondom de scholen, maar ook bij de landelijke verkeerscampagne AAN. Goede fietsverlichting is immers onmisbaar nu het zo snel donker wordt.

Veilig weer naar school week

'Veilig weer naar school week' is een initiatief van Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, BVL Brabant en Totally Traffic. Tijdens deze week staan we altijd stil bij verschillende thema’s die weggebruikers helpen naar veilig gedrag in het verkeer.

AAN in het donker

Deze week staat hierin ook fietsverlichting centraal. Hiermee haken we aan de op de landelijke campagne 'AAN in het donker'. De campagne richt zich op het verminderen van ongevallen in het verkeer als gevolg van slechte zichtbaarheid. Fietsers zijn een kwetsbare doelgroep, maar door fietsverlichting te gebruiken neemt de kans dat je bij een ongeval betrokken raakt met 20 procent af! Zet je fietsverlichting AAN Laten we er dus samen voor zorgen dat iedereen deze donkere dagen veilig thuis zal komen. Zo kun jij helpen:

  • Controleer vroegtijdig het licht van je fiets. Probeer ook het licht van je huisgenoot, kinderen, moeder, broers, zussen en/of vrienden te checken, zo is iedereen goed zichtbaar! 
  • Let in de auto eens op de fietsers buiten, zo kom je erachter dat de fietsers die geen verlichting hebben veel lastiger te zien zijn. 
  • Zorg dat je altijd een set losse lampjes in je (school)tas hebt zitten. Mocht je verlichting het dan plotseling niet meer doen, heb je altijd een setje reserve!
  • Mocht je over slecht verlichte wegen moeten fietsen, dan is het verstandig om een reflecterend kledingstuk aan te doen. Zo’n kledingstuk reflecteert al het licht wat een tegenligger op jouw kledingstuk schijnt. Hierdoor ben je extra goed zichtbaar!

Voor meer informatie over verkeersveiligheid en de Veilig weer naar school week ga je naar veiligweernaarschool.nl. Jouw actie telt! 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen