Helm op - Zo gek nog niet!

875 keer bekeken

Fietsers kunnen bij aangesloten fietsenmakers en ANWB-winkels in de regio's Midden en West-Brabant niet alleen gratis advies krijgen maar ook 10 euro korting op de aanschaf van een fietshelm.

De gemeente Breda, de provincie Noord-Brabant en de ANWB introduceren deze actie. Al een lange tijd is het dragen van een fietshelm onderwerp van gesprek. Fietsers verplichten om hoofdbescherming te dragen, leidt nog steeds tot stevige discussies. En dat terwijl er weinig twijfel bestaat over de gunstige veiligheidseffecten. Met deze campagne moedigen wij het gebruik van de fietshelm aan.”

“Een fietshelm is voor iedereen een goed idee. Maar de campagne richt zich vooral op de kwetsbare groep: senioren. Vooral de eigen kwetsbaarheid is voor senioren een extra risico. Met soms vervelende gevolgen. Een goede fietshelm kan dan redding brengen,” aldus de wethouder.

Dag van de Fietshelm
De Landelijke Dag van de Fietshelm (voor de tweede keer georganiseerd) is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met de Hersenstichting en het HersenStrijd fonds. In het hele land zijn activiteiten georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van fietsveiligheid zo ook in Midden en West-Brabant. De duur van de kortingsactie ‘Helm Op – Helemaal zo gek nog niet’ is afhankelijk van het succes.

De fietsenmakers in de regio Midden en West-Brabant die deelnemen aan de campagne vind je in onderstaande link. Zo ook de coördinatoren per regio.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen