Zelf ontworpen verkeersbord onthuld in Maashees

154 keer bekeken

‘We willen wel dat het voor iedereen veilig is om naar huis te fietsen’. Wethouder mobiliteit David Sölez van de gemeente Land van Cuijk kreeg woensdag 30 augustus de eer om het bijzondere bord te onthullen. 

Leerlingen van de Antoniusschool in Maashees waren het zat. Er moest maar eens een einde komen aan het harde rijden rondom hun schoolgebouw. De leerlingenraad van de basisschool kwam daarom zelf met het idee om ouders en dorpsbewoners aan te spreken op hun rijgedrag. Onder andere een zelf getekend verkeersbord moet de weggebruiker nu attenderen op de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

“We hebben zelf een tekening gemaakt omdat we vonden dat veel auto’s veel te hard reden. We willen wel dat het voor iedereen veilig is om naar huis te fietsen”, zeggen de leerlingen van de raad. Dat de wethouder nu langskomt om het bord te onthullen, terwijl de rest van de school toekijkt, brengt de leerlingenraad een beetje in verleging. Maar diezelfde jongens en meisjes zijn ook trots op de actie. Ze hopen dat iedere papa en mama, oom, tante en andere inwoners van Maashees zich bewuster worden van hun rijgedrag.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen