Snelheidsmeterspaarpot staat voor 3 weken in de Hoofdstraat in 's Gravenmoer

169 keer bekeken

Vanaf maandag 18 september staat de snelheidsmeter drie weken in de Hoofdstraat. Iedereen die zich in de Hoofdstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt in overleg met de Dorpsraad ’s Gravenmoer ten goede aan een lokaal project.

In 2022 is de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer opnieuw ingericht. In de straat is de toegestane snelheid 30 kilometer per uur. Om hier extra aandacht voor te vragen staat de snelheidsmeter spaarpot in de Hoofdstraat. Met de spaarpot wordt het rijden van de toegestane snelheid beloond. Een positieve manier om mensen bewust te maken van hun rijgedrag’ licht wethouder de Jong (verkeer) toe.

Hoe werkt de spaarpot?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is in 2023 door heel Brabant te zien.

Minder snelheidsovertreders
In mei 2018 werd de snelheidsmeter met beloning voor het eerst ingezet. De Helmondse Dijksestraat is een 30-km zone, waar in 2017 al twee ‘gewone’ snelheidsmeters hingen. Destijds overschreed 64% van de voorbijgangers de maximumsnelheid. De hoogst gereden snelheid was 86 km/uur. Tijdens de inzet van de nieuwe snelheidsmeter daalde het percentage snelheidsovertreders naar 42% en was de hoogst gemeten snelheid 71 km/uur. De bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten gezamenlijk 500 euro in de spaarpot.

Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers
In de provincie Noord-Brabant werken we als provincie samen met gemeenten, politie, openbaar ministerie, Rijkswaterstaat en scholen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. We willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen! Jouw actie telt!

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen