Doortrappen krijgt een vervolg in Brabant

150 keer bekeken

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is vanaf 1 februari de nieuwe partij die het project Doortrappen in Noord-Brabant oppakt. De organisatie won onlangs de aanbesteding. VVN gaat gemeenten ondersteunen om het fietsproject voor senioren verder uit te rollen.

Doortrappen is een landelijk programma van het ministerie van Infrastructuur. Het helpt ouderen om veilig de weg op te gaan. Dat is nodig ook. Jaarlijks neemt het aantal verkeersdoden toe. Senioren zijn hierin oververtegenwoordigd: bij 72 procent van de fietsongelukken met dodelijke afloop zijn zij betrokken.  

Doortrappen helpt ouderen bewust te maken van hoe ze veilig de weg op kunnen gaan, maar ook waarom het belangrijk is om te blijven fietsen. Fietsen geeft ouderen namelijk de vrijheid, een betere conditie en de kans om zelfstandig te blijven. 

In Brabant zijn momenteel ongeveer vijftien gemeenten die het project omarmen. Ze bieden onder meer fietstrainingen aan, ze geven voorlichtingen of ze delen hulpmiddelen zoals fietsspiegels uit. De provincie hoopt dat er nog meer gemeenten aanhaken. Het Doortrappen-team gaat de komende periode het gesprek met hen aan om uit te leggen hoe ze hen kunnen ondersteunen. 

Heeft jouw gemeente nu al interesse in Doortrappen? Stuur dan een e-mail naar doortrappen@brabant.nl.  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen