Snelheidsmeterspaarpot staat voor 3 weken in de Dorpsstraat in Loosbroek

64 keer bekeken

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Een mooi initiatief vanuit de Provincie Noord-Brabant. Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant en het is nu de beurt aan Loosbroek, gemeente Bernheze.

Vanaf nu krijgen automobilisten die door de Dorpsstraat in Loosbroek rijden de kans om een bijzonder spaarpotje te vullen. Met de snelheidsmeterspaarpot wordt de juiste rijstijl beloond! Als je keurig binnen de toegestane snelheidslimiet van 30 km/u blijft, draag je bij aan het spekken van deze pot.

Marius Tielemans, wethouder Mobiliteit, heeft op 27 mei de snelheidsmeterspaarpot geopend. Hij hoopt dat dit initiatief de verkeersveiligheid een flinke boost geeft. "Ook in een kleine kern is het belangrijk om aandacht te hebben voor snelheid. Zeker bij scholen blijft dit een aandachtspunt! Fijn dat goed gedrag wordt beloond."

Het totale bedrag zal uiteindelijk verdeeld worden over drie lokale goede doelen. In Loosbroek zijn Stichting Jeugdwerk, Maandblad Dorus en Stichting Stalbertus de gelukkigen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen