De Veilig weer naar school week

26-09-2022

De periode na een schoolvakantie. Lege straten worden drukke wegen met gehaaste ouders die de kinderen naar school brengen. Dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. De Veilig weer naar school week springt hierop in door scholieren én weggebruikers na de vakantie te wijzen op verkeersveiligheid.

Zonder licht op de fiets stappen of toch nog even dat appje lezen in de auto. Iedere periode na een vakantie vraagt weer om aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de scholen. Daarom hebben we samen met BVL en TotallyTraffic de handen ineen geslagen en de campagne de Veilig weer naar school week bedacht.

In deze doorlopende campagne behandelen we na iedere vakantie een ander thema. Een thema dat op dat moment ook in de landelijke verkeerscampagnes centraal staat. De kracht van de herhaling! Denk bijvoorbeeld aan MONO of de fietsverlichtingscampagne AAN. Het doel blijft altijd hetzelfde: weggebruikers attent maken op hun gedrag in het verkeer. En door het te koppelen aan de Veilig weer naar school week wordt er ook meteen aandacht besteed aan een veiliger verkeer rondom de school.

 

Onderstaande drie thema's komen aan bod (klik op het thema voor meer informatie over het onderwerp). Indien jullie ook op andere momenten extra aandacht willen vragen voor verkeersveiligheid is dat natuurlijk mogelijk. Wij hebben voor de drie thema’s snelheid, afleiding (MONO) en fietsverlichting (AAN) informatie en communicatiemiddelen voor jullie beschikbaar. Alle informatie is te vinden op onderstaande website.

Zomervakantie: MONO

Herfstvakantie: AAN in het donker

Kerstvakantie: AAN in het donker

Voorjaarsvakantie: MONO

Meivakantie: Snelheidslimiet

Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, helpen jullie mee?

De Veilig weer naar School week is een initiatief van Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, BVL Brabant en TotallyTraffic. Van iedere campagneweek willen wij een groot succes maken zodat we samen blijven werken aan de ambitie van NUL verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Ieders bijdrage hierin is van belang. Ook jouw actie telt!  Daarom vragen we ook aan jullie, de scholen, om hier aandacht aan te besteden. Jullie staan zo dichtbij de leerlingen en hun ouders/verzorgers. Wij bieden jullie graag gratis handvatten aan om aandacht te vragen voor een veilige schoolomgeving. 

Klik hier voor de toolkit - MONO

Klik hier voor de toolkit - AAN in het donker

Klik hier voor de toolkit - Snelheid

In deze online toolkit vinden jullie talloze opties waarmee jullie leerlingen en ouders/verzorgers kunnen attenderen op hun verantwoordelijkheid in het verkeer.

 

Zo kunnen jullie helpen

Misschien heeft jullie school al veel ervaring met verkeerscampagnes, misschien weten jullie niet waar te beginnen. Welke ervaring jullie ook hebben: wij helpen jullie graag.
Er zijn veel manieren aan deze Veilig weer naar school actie mee te kunnen doen van het ophangen van opvallende posters tot het versturen van nieuwsbrieven over dit onderwerp. Een kleine greep uit de opties (en die je ook allemaal vindt in de online toolkit!): 

  • Posters ophangen in en rondom het schoolgebouw
  • Op socialmediakanalen aandacht besteden aan de actie
  •  TV-schermen laten draaien op de gang of aula
  • De campagne belichten in nieuwsbrieven en op de website, met hulp van de aangeleverde teksten uit de toolkit
  • De reeds bestelde spandoeken en/of beachflags plaatsen 
  • Ouders/verzorgers de Veilig weer naar school week brochure geven
  • Verkeerslessen geven aan scholieren


Zijn jullie op jouw school al actief bezig en willen jullie andere onderwijsinstellingen inspireren? Wij komen graag met jullie in contact! Stuur een e-mail met een beknopte uitleg over jullie aanpak naar brabantgaatvoorNUL@brabant.nl.
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen