filters resetten

Categorieën

Met deze 5 tips ga jij ongestoord de weg op

Snel een appje, even bellen en dat mailtje versturen kan ook wel. We weten dat het niet slim is je mobiel te gebruiken in het verkeer, toch laten we ons nog te vaak verleiden. Van de 10 miljoen smartphonegebruikers in Nederland, gebruikt de helft ‘m nog altijd onderweg*

Categorieën

Automobilisten
Fietsers
Normvervaging
Afleiding
Algemeen

Met deze tips weersta jij de verleiding:

 1.  Afwezigheidsmelding inschakelen: verschillende apps helpen je om ongestoord de weg op te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de functie ‘Niet Storen’ op Android en iPhone, maar ook apps als AutoModus en Drivemode. In de apps stel je zelf in wie van je contacten je tijdens het rijden mag storen.

2.  Mobiel op stil zetten: zet je mobiel op stil en leg ‘m in het dashboardkastje of in de achterbak. Omdat hij uit je zicht ligt, heb je niet de neiging om op je mobiel te kijken. Zo simpel kan het zijn.

3.  Navigatie instellen: heb je een auto met een ingebouwd scherm en kun je je telefoon hierop aansluiten? Doen! Maar let op: zet je navigatie al aan voordat je vertrekt. Dan raak je tijdens het rijden niet afgeleid omdat je een adres in moet voeren.

4.  Selecteer je afspeellijst: rustige achtergrondmuziek tijdens het rijden werkt ontspannend. Minder rustgevend is het opzoeken van de liedjes als je achter het stuur zit. Zet je favoriete hits voordat je vertrekt in een afspeellijst.

5.  Communiceer op tijd: laat je familie, vrienden en collega’s weten dat je in de auto stapt en dat je voor een bepaalde tijd niet bereikbaar bent. Op deze manier voorkom je dat ze contact met je zoeken, en kun jij je focussen op de weg.

 

Tot slot: als je weet dat iemand onderweg is, wacht dan zelf ook met bellen of appen. Handsfree telefoneren is niet verboden, maar je reactietijd neemt wel af met 20 tot 40 procent. De kans op een ongeluk wordt daarmee zelfs 2 keer zo groot!

 

*bron: vvn.nl

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen