filters resetten

Categorieën

Zo zorg jij voor minder auto's op straat

Files, lange rijen voor het stoplicht: de afgelopen jaren is het aantal auto’s op de weg flink toegenomen. Dat zorgt niet alleen voor meer drukte op de weg. Het heeft ook een negatief effect op het milieu. Pak dus vaker de fiets. Deze 7 voordelen helpen je te overtuigen.

Categorieën

Automobilisten
Fietsers
Algemeen
 • Stap je op de fiets, dan is de tijd dat jij gefrustreerd op je bestemming aankomt voorbij. Jij staat niet meer in de file.  
 • Fietsen geeft je een betere conditie, sterkere spieren en je verbrandt vet. Door buiten te zijn, maakt je lichaam ook vitamine D aan. Maak je je zorgen om regen? Koop een goede regenbroek en regenjas!
 • Of je ’s ochtends nog wakker moet worden of wilt afschakelen na het werk: door te fietsen komt er meer zuurstof via het bloed in je hoofd. Na een fijne tocht ben je helemaal opgeladen.
 • Wist je dat je met ritjes binnen de bebouwde kom meer schadelijke stoffen uitstoot dan daarbuiten? Het vele optrekken en afremmen is de oorzaak. Pak vooral voor korte afstanden vaker de fiets.  
 • Met het uitgebreide fietsnetwerk in Noord-Brabant sta jij in een mum van tijd op je eindbestemming. Op de speciale fietspaden trap je flink door en heb je weinig tot geen obstakels. Ook fijn: de provincie breidt het netwerk uit door meer fietspaden toe te voegen.
   
 • Met de fiets heb jij altijd een parkeerplaats. Jij hoeft niet meer extreem vroeg van huis om zeker te zijn van een parkeerplek.
   
 • Wie de tweewieler pakt en de snel- of autoweg overslaat, komt op plekken waar auto’s amper rijden. Je beloont je inspanning met wilde dieren, prachtige zonsopgangen en een oase van rust.
   

Wist je dat je met de fiets kilo’s CO2 bespaart? Een middelgrote auto van 4 tot 8 jaar oud stoot gemiddeld 90 kilo CO2 per maand uit. Voor een speed pedelec is dit 4 kilo.

Bron: milieucentraal.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen