filters resetten

Categorieën

Hoe belangrijk is verkeersveiligheid op je werk? Ga aan de slag met MONO-zakelijk

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag in het verkeer. Soms hebben we een zetje in de goede richting nodig: thuis, maar ook op het werk. Met MONO-zakelijk ga je samen met je collega’s aan de slag.

Categorieën

Automobilisten
Fietsers
Normvervaging
Afleiding
Algemeen

De toolkit van MONO-zakelijk biedt je onder meer tips, technieken en adviezen. Ze helpen jou en je collega’s ongestoord de weg op te gaan én het thema verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. Wat je kunt doen:

  • In gesprek gaan met je collega’s, zodat ook zij weten dat de veiligheid van hen een belangrijke rol speelt binnen het bedrijf.
  • Stel zakelijke telefoons zo in dat werknemers altijd MONO rijden. Maak ook afspraken over wanneer een collega die onderweg is gebeld mag worden. Wat heeft spoed en wat kan wachten?
  • Geef als management het goede voorbeeld. Bel zo min mogelijk in de auto, bel anderen niet en leg de MONO-afspraken in het bedrijf officieel vast. Dat voelt minder vrijblijvend.

Op monozakelijk.nl vind je meer informatie over hoe je als werkgever met MONO-zakelijk aan de slag gaat. 

Ook kun je aan de slag gaan met de Werkgeversaanpak van de provincie Noord-Brabant en Brabant Mobiliteitsnetwerk. Communitymanagers van dit programma helpen werkgevers de verkeersveiligheid binnen het bedrijf aan te pakken, maar ook andere thema’s zoals bereikbaarheid of duurzaamheid. Door deze zaken gecombineerd te verbeteren, krijgen bedrijven bijvoorbeeld tevredenere werknemers en besparen ze kosten. Meer informatie over de Werkgeversaanpak vind je hier.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen