ZomerBOB | Bestellen materialen kan t/m 13 juni 2024 | Campagne start 8 juli

Stijn Coolen
1284 keer bekeken

Iedereen weet dat alcohol en verkeer niet samengaan. Toch is nog altijd 1 op de 5 verkeersslachtoffers het directe gevolg van alcohol in het verkeer. De BOB-campagne motiveert Nederlanders al sinds 2001 om zonder alcohol aan het verkeer deel te nemen.

Thema

Alcohol en drugs

Doelgroep

Bestuurders van personenauto's
Beroepsvervoerders

Waardering

0

Gemeente

s-Hertogenbosch

Volgens komveiligthuis.nl – een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterschap en partners – is het voor velen lastig de verleiding van alcohol te weerstaan. Vooral wanneer de omgeving druk uitoefent.

Weersta de verleiding

Duidelijke communicatie is volgens de organisatie de oplossing. De tip van komveiligthuis.nl? Zeg aan het begin van een afspraak tegen je gezelschap dat je de BOB bent: een Bewust Onbeschonken Bestuurder. Op deze manier blijft het makkelijk om niet te drinken, weersta je de verleidingen en kom je veilig thuis.

De organisatie ontwikkelde de afgelopen jaren verschillend campagnemateriaal. Zo waren er tv-campagnes, posters langs de weg en kreeg je een BOB-sleutelhanger na een blaastest.

Ook zijn er speciale BOB-gifjes ontwikkeld, zodat je ook op social media kunt zeggen dat je BOB bent! Zoek in de gif-functie van je socialmediakanalen naar #zeghethardop.

Wist jij dat?

  • De Nederlandse politie bij alcoholcontroles jaarlijks 1 miljoen blaastesten afneemt?
  • Bijna alle Nederlanders vinden dat alcohol en verkeer niet samengaan?
  • Alcohol al na ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt?

Ook helpen?

De materialen zijn t/m 13 juni te bestellen via onderstaande link:

https://www.bhdcommunicatie.nl/zomerBOB2024NB/

Wil jij je ook inzetten voor een veilig verkeer? Bestel dan bijvoorbeeld campagnemateriaal via www.komveiligthuis.nl/bob

Cookie-instellingen